nedjelja, 2. travnja 2017.

Gregada s filetima oslića

Sastojci
500 g fileta oslića
1 kg krumpira
100 ml maslinova ulja
300 g crvenog luka
½ glavice češnjaka
½ vezice peršina
1 žlica Vegete
sol




Crni papar mljeveni Podravka
Priprema
1.
Luk narežite na listiće, češnjak na ploškice, a peršin sitno nasjeckajte.
2.
U širu zdjelu stavite pola količine maslinova ulja, dodajte polovicu narezanog luka i češnjaka te kratko popecite.
3.
Maknite s vatre, a zatim posložite polovicu krumpira narezanog na ploške. Preko krumpira složite filete oslića, zatim ostatak luka i češnjaka, a na kraju opet ploške krumpira. Sve posolite, popaprite, dodajte Vegetu i preostalo maslinovo ulje pa zalijte vodom tako da ne pokrije zadnji red krumpira.
4.



Kuhajte polupokriveno na laganoj vatri i povremeno protresite. Jelo je gotovo kad krumpir omekša.
Posluživanje
Gregadu s oslićem poslužite toplo sa svježe nasjeckanim peršinom.
Savjet
Kod slaganja redova namirnica prije fileta oslića možete staviti poriluk narezan na kolutiće.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar