Oduševićete se ovom osvježavajućom pitom!
Sastojci
tijesto
250gr biljnog margarina ili biljne mrsi
100gr šećera
1,5dcl vode
2-3kašike sirćeta
1 prašak za pecivo
brašno
fil
4-5 kiselih jabuka
200gr malina
100gr posnog mljevenog keksa ili krušnih mrvica
150gr šećera
1dcl soka od limuna
Priprema
1.
Od margarina,šećera,vode,sirćeta,praška za pecivo i brašna umjesiti glatko tijesto.
2.
Jabuke naribati,dodati šećer,posni mljeveni keks ili krušne mrvice,limunov sok,po želji možete dodati i cimet.
3.
Tijesto podjeliti na 2 dijela.Prvi dio razvaljati,pa smjestiti u tepsiju,preko njega staviti naribane
jabuke,preko jabuka maline(u mom slučaju smrznute),pa razvaljati drugi dio rtijesta,pa prekriti sve.
4.
Izbockati pitu čačkalicom i peći na 200 dok ne dobije finu rumenu boju.
5.
Gotovu pitu po želji posuti prah šećerom zamirisanim vanilijom.
Posluživanje
Ohlađenu pitu isjeći na željene oblike(kocke,rombove) i služiti uz čaj,kafu ili sok.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar