Bogat je začinima poput cimeta i muškatnog oraščića, jednostavno se priprema i prilično je zasitan.
SASTOJCI
• 250 g Pšeničnog oštrog brašna
• 100 g mljevenih oraha
• 130 g maslaca
• 100 g smeđeg šećera
• 2 jaja
• 1 Prašak za pecivo
• 1 Vanilin šećer
•
½ žličice muškatnog oraščića
• ½ žličice klinčića u prahu
• 1 žličica Cimeta mljevenog
• 100 g grožđica
Za nadjev
• 1 kg jabuka
• 80 g smeđeg šećera
• 1 žličica naribane limunove korice
• 3-4 žlice limunova soka
• 20 g maslaca
Za posipavanje
• šećer u prahu
PRIPREMA
Jabuke ogulite, naribajte i pomiješajte s limunovim sokom. Ovako pripremljene jabuke stavite na zagrijani maslac, dodajte šećer, naribanu limunovu koricu i pirjajte u vlastitom soku 15-ak minuta, pa ohladite.
Brašno pomiješajte s praškom za pecivo, cimetom, klinčićem i muškatnim oraščićem. Omekšali maslac izmiješajte električnom miješalicom dok ne postane pjenast, pa dodajte šećer i vanilin šećer.
Maslacu zatim dodajte jaja,
orahe, grožđice te naizmjenično kuhačom umiješajte ohlađene jabuke i mješavinu brašna sa začinima.
Pripremljenu smjesu stavite u namašćen i brašnom posipan pleh (veličine 20×30 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 35-40 minuta.
POSLUZIVANJE
Pečeni kolač ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite.
SAVJET
Umjesto da kolač pospete šećerom u prahu, možete ga preliti karamelom.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar