nedjelja, 17. rujna 2017.

Posne punjene tikvice.


Sastojci
1 kom veće tikvice, ili dve manje

za fil
1 glavica crnog luka
1 čen belog luka
100gr integralnog pirinča
pola crvene paprike
150ml paradajza iz flaše
50gr sojinih ljuspica


 
3-4 kašika ulja za prženje
malo so
pola kašičice vegete
malo bibera
kašičica aleve paprike

za prilog u plehu
4 kom crvenih paprika
200mll paradajz soka
so

Priprema
1.
fil za punjenje
prodinstati crni luk,čen belog luka.dodati sitno seckanu papriku i pirinač.kratko prodinstati pa dodati paradajz iz flaše, sojine ljuspice.ubaciti so,vegetu,biber i alevu papriku.
2.
puniti polovine tikvica.ovog puta sam koristila one iz zamrzivača.pored tikvica dodati seckanu


 
crvenu papriku i zalijte sa malo paradajza iz flaše.
3.
poslužiti uz pečene paprike iz pleha

Posluživanje
dobro je toplo, ali i kada se ohladi ne gubi mnogo od šmeka.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar