subota, 16. rujna 2017.
Njezna Dama sa Jagodama
Najbolje ljetn aposlastica koju smo do sad spremili.
Sastojci
Kore:
4 jaja
100 g secera
1 vanilin secer
80 g brasna
30 g gustina
2 male kasike praska za pecivo (10 g)
50 g mljevenih badema
Punjenje i za preko:
200 ml tecnog vrhnja
2 ucvrscivaca za vrhnje
250 g kremastog sira
250 g maskarpone sira
65 g secera
650 g jagoda
100 g bjele cokolade (milka)
Priprema
1.
Jaja miksati zajedno sa secerom,vanilin secerom.
Sad dodati tome brasno pomjesano sa gustinom,praskom za pecivo i bademe.Izmiksati toliko da se sve dobro sjedini.
Sipati masu u kalup 26 cm,i staviti da se pece u vec zagrijanoj pecnici na 180°C 15-18 minuta.
Ohladjeni biskvit presjeci na pola,da se dobiju 2 kore.
2.
Kad se kore dobro ohlade,tek onda filovati tortu.
Vrhnje dobro izraditi sa ucvrscivacem,secerom.
Posebno u vecu posudu pomjesati zajedno oba sira,pa dodati tome slag masu,koju ste vec izradili,izmjesati dobro.Podjeliri na 2 djela.
250 g jagoda isjeci na sto sitnije,te umjesati u jedan dio sir mase,kasikom dobro izmjesati.
3.
Preko kore premazati cjelu masu sa jagodama,pokriti drugom korom,te cjelu tortu premazati sir masom,koja je bez jagoda.
Sa strane ukrasiti polovinom jagoda.
4.
Cokoladu narendati,ili sjeci po zelji,te ukrasiti oko ivica torte,sredinu ukrasiti jagodama,sjecenim na tanke snite.
PS:
Učvršćivač za šlag je krem fix ili šlag fix.
Qurak sir sam koristila, znaci kremasti sir za kolace.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar