nedjelja, 17. rujna 2017.

Makedonska voćna salata


Sastojci
250 g jabuka
250 g krušaka
200 g naranči
100 g svježih borovnica
100 g svježih malina
250 g svježih jagoda
250 g lubenice

Za sirup:
190 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
sok jednog limuna
50 ml maraskina
50 ml bijelog ruma



Priprema
1.
Jabuke i kruške ogulite. Cijelim jabukama izvadite središnji dio sa sjemenkama pa ih narežite na kolutove. Kruške narežite na ploške i uklonite sjemenke.
2.
Naranče ogulite, a kriške očistite od bijele kožice.
3.
Bobičasto voće operite.
4.
Lubenicu narežite na trokutiće.
5.
Voće složite po vrstama u širu staklenu posudu.
6.
Od šećera, limun šećera i limunova soka, maraskina i ruma napravite sirup. Zagrijte ga na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a zatim sirup ohladite.
7.
Pripremljeni sirup prelijte preko voća.
Posluživanje
Sve dobro rashladite i poslužite.
Savjet
Zimi možete neke vrste sezonskog voća zamijeniti kandiranim.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar