nedjelja, 17. rujna 2017.
KONGO KOLAČ! JAKO EKONOMIČAN.
Veoma socan, brz i ekonomican kolac ,a sve sto je potrebno da se napravi uvek se ima u kuci. Vecinom Kongo kolaci su slicni po sastavu, ali jedno im je zajednicko socno,brzo...
Sastojci
Testo
150 gr secera
150 gr brasna
2 zumanjca
2,5 dlmleka
2 kasike kakaoa
1 soljica [ za crnu kafu ]e]ulja
1 prasak za pecivo malo rendane korice od limuna ili narandje
Fil
2 belanceta
200 gr secera
3 kisele jabuke
Posipanje po zelji cokoladni medaljoncici, cokolada u prahu...
Priprema
Testo, navedene sastojke za testo umutite, masu sipajte u podmazan pleh velicine 30x20 i pecite 15 minuta na temperaturi od 200' C.
Fil
Umutite dobro belanca sa secerom,dodajte rendane jabuke,sve prelijte preko testa i ponovo vratite u rernu
i pecite jos 15 minuta.
Jos vruc kolac pospite cokoladnim medaljoncicima, cokoladom u prahu ili cokoladnu glazuru...
Ako radite cokoladnu glazuru kolac mora biti hladan.
Posluživanje
Ohladjen kolac posluzite uz kafu ili caj. Uzivajte....
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar