nedjelja, 17. rujna 2017.

KONGO KOLAČ! JAKO EKONOMIČAN.


Veoma socan, brz i ekonomican kolac ,a sve sto je potrebno da se napravi uvek se ima u kuci. Vecinom Kongo kolaci su slicni po sastavu, ali jedno im je zajednicko socno,brzo...

Sastojci
Testo
150 gr secera
150 gr brasna
2 zumanjca
2,5 dlmleka
2 kasike kakaoa




1 soljica [ za crnu kafu ]e]ulja
1 prasak za pecivo malo rendane korice od limuna ili narandje

Fil
2 belanceta
200 gr secera
3 kisele jabuke
Posipanje po zelji cokoladni medaljoncici, cokolada u prahu...

Priprema
Testo, navedene sastojke za testo umutite, masu sipajte u podmazan pleh velicine 30x20 i pecite 15 minuta na temperaturi od 200' C.

Fil
Umutite dobro belanca sa secerom,dodajte rendane jabuke,sve prelijte preko testa i ponovo vratite u rernu


i pecite jos 15 minuta.
Jos vruc kolac pospite cokoladnim medaljoncicima, cokoladom u prahu ili cokoladnu glazuru...
Ako radite cokoladnu glazuru kolac mora biti hladan.

Posluživanje
Ohladjen kolac posluzite uz kafu ili caj. Uzivajte....
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar