ponedjeljak, 11. rujna 2017.
KARAMEL TORTA!
Preukusno, ma fantazija!
SASTOJCI
BISKVIT
11 bjelanjaka
11 žlica šećera
3 žlice krušnih mrvica
20 dkg mljevenih oraha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
PREMAZ ZA BISKVIT OPCIJA 1
20 dkg bombona lješnjak karamela
2 žlice mlijeka po potrebi dodati još
PREMAZ ZA BISKVIT OPCIJA 2
20 dkg nutele
FIL
11 žumanjaka
11 žlica šećera
3 žlice gustina
2 dcl mlijeka
20 dkg tamne čokolade
1 margarin ili putar /25 dkg /
PRIPREMA
BISKVIT
Bjelanjke miksati da budu čvrsti dodati šećer i dalje miksati, dodati krušne mrvice, orahe i prašak za pecivo. Peći u većoj tepsiji, kada se ohladi prerezati na pola.
Karamele rastopiti lagano u 2 žlice mlijeka i po potrebi dodati još mlijeka /da bude gustoće glazure od čokolade/, vrelo preliti preko biskvita /ova opcija 1 je bolja/, ali možete koristiti opciju 1 ili 2, ili kombinirati 1 i 2.
FIL
Žumanjke miksati sa šećerom dodati gustin i to lagano kuhati u 2 dcl mlijeka na pari ili sasvim laganoj vatri, dodati čokoladu koja je prethodno malo otopljena. Kada se zgusne ohladiti i dodati u kremu izrađeni margarin ili putar.
Postupak slaganja kolača
Biskvite preliti rastopljenim karamelom, staviti pola kreme na prvi biskvit, na to staviti drugi bisvit i ostatak
kreme. Odozgo posuti mljevenim orasima ili sitno rezanim orasima.
Dobar tek !
Posluživanje
Nisam kolač pravila ali u receptu piše da za premaz možete koristiti opciju 1 ili opciju 2 prema vašoj želji ili možete kombinirati 1 i 2 opciju.
Opcija 2 je jednostavnija za napraviti.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar