nedjelja, 10. rujna 2017.

JEDNOSTAVNA PIRE I SPINACH ROLADA…


Odlicno predjelo ili glavno jelo od pirea i spinacha…

SASTOJCI
Pire tijesto:
• 500gr. brasnjastog krumpira(oguljenog)
• 1 zumanjce
• 30gr. parmezan sir
• 100gr. palente
• sol

Spinat fill:
• 2 zlice putera
• 350gr. svjezeg spinata
• 1 zumanjce
• 30gr. parmezana sira
• 150gr. ricotte sira
• sol i peper
• 2 zlice otopljenog putera

PRIPREMA
1. Ogulite i skuhajte krumpir.Izmiksajte.
2. U slanu kipucu vodu dodajte spinat i kuhajte oko 4-5 min.Izvadite i ostavite



da se dobro ocijedi.
3. U pire dodajte zumanjak i izmiksajte.U to dodajte polentu,parmezan sir i sol.Izmjesajte sve zajedno.
4. Spinat dobro ocijedite i isjeckajte sa nozem.
U spinat dodajte zumanjak,ricottu sir,parmezan sir sol i peper.Izmjesajte sve zajedno.
5. Na pek papiru razvaljajte pire tijesto u kvadar.Mozete sa valjkom.

6. DOK RADITE TIJESTO STAVITE VELIKI LONAC VODE DA VAM KUHA.VODA TREBA DA PROKLJUCA.
Preko tijesta premazite spinat smjesu.
7. Pomocu pek papira uvijte ruladu.
8. Pek papirom uvijte roladu i svezite krajeve i dva puta po sredini rulade sa kuhinjskim koncem ili koji imate.Kao na fotki.
9. U vecu duboku tepsiju ili ako imate veliki siroki lonac stavite roladu i PREKO ISTRESITE SA KIPUCOM VODOM.ja sam kuhala u dubokoj tepsiji.Stavite da se rulada kuha na laganoj vatri



oko 20-25min.Voda ne smije da kljuca.
10. Prilikom kuhanja mozete je okrenuti par puta.
Kuhanu ruladu izvadite i OSTAVITE DA SE POTPUNO OHLADI.Skinite konac,odvijte ruladu,sijecite zeljene fetice i uzivajte…Ja nisam cekala da se potpuno ohladi..
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar