četvrtak, 14. rujna 2017.
CAPPUCCINO ŠNITE – ZA ROĐENDANSKU TORTU NAJBOLJA
SASTOJCI
Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3,5 žlice oštrog brašna
2 žlice kakaa
1/4 žličice praška za pecivo
60 g tostiranih mljevenih badema
malo ruma za natapanje biskvita (po želji)
Ganache krema
200 ml slatkog vrhnja
200 g kvalitetne tamne čokolade
Cappuccino krema
700 ml mlijeka
2 pudinga s okusom vanilije
2 žlice škrobnog brašna
3 žlice šećera
1 Bourbon valinin šećer
100 g bijele čokolade
2,5 žlice instant cappuccina
50 ml toplog mlijeka
150 g maslaca
PRIPREMA
Biskvit
Odvojite žumanjke i bjelanjke pa bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Žumanjke pjenasto istucite sa šećerom.
Brašno, kakao, prašak za pecivo i bademe pomiješajte te ih polako dodajte
smjesi jaja i šećera. Na kraju nježno umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu uspite u veliki pleh (od pećnice) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite na 180 stupnjeva 15 min.
Pečeni biskvit oštrim nožem odvojite od rubova kalupa i izvadite ga na rešetku ili čistu krpu i ohladite. Zatim pažljivo odstranite papir za pečenje i biskvit po širini prerežite na tri jednaka dijela.
Ganache krema
Čokoladu razlomite na manje komade i stavite u posudu. Slatko vrhnje zagrijte do točke vrenja, a zatim ga prelijte preko čokolade. Smjesu miješajte sve dok se čokolada sasvim ne otopi i dok ne postane homogena. # Kremu stavite u hladnjak na 2 sata da stisne, a zatim je dobro izradite električnim mikserom.
Cappuccino krema
U posudi pomiješajte puding, škrobno brašno, vanilin šećer i nekoliko žlica mlijeka. Ostatak mlijeka zakuhajte sa šećerom pa mu dodajte smjesu pudinga. Miješajte na laganoj vatri do se ne zgusne.
Zatim ubacite usitnjenu bijelu čokoladu i cappuccino koji ste otopili u 50 ml toplog mlijeka. Sve zajedno kuhajte dok se čokolada sasvim ne otopi, a zatim maknite s vatre i ohladite.
U ohlađenu kremu dodajte pjenasto umućen maslac i sve zajedno dobro izradite električnim mikserom.
Prvu trećinu bisvita poškropite sa
malo ruma i premažite ga polovicom cappuccino kreme. Na kremu položite drugu trećinu biskvita, poškropite ga rumom i premažite ostatkom cappuccino kreme te poklopitom zadnjim biskvitom.
Cijeli kolač premažite ganache kremom i po želji ukrasite bijelom čokoladom.
POSLUZIVANJE
Kolač je tako mekan i sočan da se jednostavno topi u ustima. Oni koji su ga probali rekoše da mi je ovo najbolja kreacija do sada. I ja se moram složiti s njima :)
Mljaaaac.
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar