utorak, 12. rujna 2017.

BRŽI DORUČAK ODAVNO NISAM PRAVILA A DA SVI BUDU ZADOVOLJNI


Piletina u lisnatom

SASTOJCI
80dkg pilećih prsa (bez kožice)
50dkg lisnatog tijesta
2 dcl kiselog vrhnja
20 dkg šunke za pizzu



40 dkg sira (gauda, podravec ili neki sličan)
ulje
malo soli i papara

PRIPREMA
1.
Pileća prsa tanko filetirajte, posolite, popaprite. Popržite na ulju s obje strane nekoliko minuta.
2.
Lisnato tijesto razvaljajte u pravokutnik, dužine tepsije u kojoj ćete peći.

Na tijesto po dužini posložite šunku za pizzu, posložite pileće filete i naribajte sir. Malo manje od pola širine tijesta nemojte nadjevati. Zarolajte tijesto, krajeve malo uvucite.
3.
Štrudlu prebacite u nauljenu tepsiju. Premažite kiselim vrhnjem i pospite ribanim sirom. Pecite na 200°C nekih 25 minuta. Izrežite na komade tri do četiri centimetra širine ili po želji. Poslužite



uz zelenu salatu ili neku po vašoj želji.
Posluživanje
Piletina spremljena na ovaj način jako je ukusna i hladna.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar