subota, 2. rujna 2017.
BOSANSKI SLANCI.
TRADICIONALNI BOSANSKI RECEPT KOJI MORATE PROBATI.
Sastojci
ZA SLANCE:
Glatko brašno 500 g
Svježi kvasac 40 g (1 kocka)
Kiselo vrhnje 3 jušne žlice
Ulje 50 ml
Mlijeko 250 ml
ZA SLANI PRELJEV:
Glatko brašno 3 žlice
Sol 3 žlice
Voda
Recept
U brašno dodajte ulje, 3 velike žlice vrhnja i jednu dignutu svježu germu. Postepeno dodajte toplo mlijeko i s njim umijesite mekano tijesto kao za kruh. Preporučena tehnika mijesenja – “klopanje” minimalno 8 minuta :).
Ostavite tijesto na toplom dok se ne poveća (digne) duplo u volumenu.
Dignuto tijesto još jednom kratko premijesite i od njega odvojite kuglice veličine jajeta.
Svaku kuglicu razvaljajte kao za tortilje te je onda namotajte u roladu tj. u slanac.
Prije nego slance stavite u pećnicu potrebno ih je premazati smjesom mlijeka i ulja.
Slance pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta.
Par minuta prije nego su gotovi izvadite ih van, posipajte slanim preljevom i vratite u pećnicu da se završe.
Slani preljev napravite od 3 žlice brašna, 3 žlice soli i tople vode. Lagano dodavajte vodu dok ne dobijete smijesu malo gušću od smjese za palačinke.
Kada su slanci gotovi pokrite ih par minuta s krpom da otpuste i to je to. Više vam niti jedna pekara u gradu neće imati dovoljno dobre slance ;). Dobar tek!
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar