nedjelja, 10. rujna 2017.

APOSLUTNI HIT OVOG PROLJEĆA!


Nije klasican rolat al je interesantan i malko drugaciji :) Ideju sam nasla u jednom casopisu ostalo promijenila. Moze se staviti i drugo sezonsko voce ne moraju biti jagode, al sad im krece sezona pa eto jos jedne ideje :)
Srneci hrbat s jagodama

Sastojci:
5 jaja
5 kasika secera
1 kasika ulja
5 kasika brasna
1/2 praska za pecivo

Fil od jagoda:
1/2 kg svjezih jagoda
1 prasak za puding burbon vanilija ili 1 zelatina
200 g ili vise marmelade od malina, jagoda...
1,5-2 dcl vode
secera u prahu po zelji

Fil od vanilije:
6 dcl mlijeka
2 pudinga burbon vanilije
1 cijelo jaje
150 g maslaca (mozete staviti i mascarpone)
Slag za ukrasavanje:
aronija u prahu radi boje ako ju imate

Priprema:
Izmiksati bjelanjke sa secerom i dodavati jedan po jedan zumanjak. Lagano



umijesati brasno s praskom za pecivo. Klasican biskvit :) U veliku tepsiju od pecnice staviti masni papir i izliti smjesu.

Staviti da se kratko pece na 200 stupnjeva, Kad je gotovo maknuti papir iz tepsije nikako se ne smije ostaviti i prebaciti na krpu dok se ne ohladi te kad se ohladi samo ga staviti na krpu i prekriti drugom da se ne osusi. Uzeti kalup za srneci hrbat i prebaciti biskvit u njega tako da mu obje strane vise ko na slici. Skuhati fil od jagoda, tako da prvo stavimo marmeladu s vodom i lagano prokuhamo, odvojimo malom vode za puding. Sklonimo s vatre i umijesamo puding s vodom dok se ne zelira, ko zeli da mu bude tvrdje moze dodati zelatinu, ja je nekako uporno izbijegavam :) Al ce izgledati urednije nego kod mene :) Kad se zgusno malo jos staviti na vatru te skloniti i umijesati voce, kod mene jagode.
Te ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme skuhati fil. Izmutiti dva pudinga, dodati jedno jaje i malo mlijeka, te ostatak mlijeka staviti da zavrije. Kad mlijeko pocne vriti skloniti s vatre i umijesati puding, ostaviti da se ohladi ali ne do kraja i umiksati maslac, moja ideja je bila mascarpone ali ga nisam imala tako da mozete i to :) Znaci, obloziti kalup s biskvitom, sipati prvo vocni fil pa na kraju fil od vanijlije, preklopiti strance



te ostaviti u kalupu da se ohladi. Kad se ohladilo prebaciti rolat na tacnu i premazati slagom. Ja sam imala prah od aronije pa sam umijesala u slag da bi dobila malo boje, al to nije bitno, ukrasite rolat po zelji, mozete ga samo posuti i prah secerom.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar