Sastojci
Sastojci za tijesto
175 g maslaca
150 g secera
3 kom. jaja
2 zlicice praska za pecivo
200 g brasna
3 zlice nutele (ili nekog drugog namaza od ljesnjaka)
1 staklenka visanja ( 720 ml )
Sastojci za kremu od sira
500 g mascarponea +100 g secera
250 g nemasnog svjezeg sira
Za ukrasavanje torte
1 paketic preljeva za torte
200 ml slatkog vrhnja ( ili slag iz vrecice)
visnje za ukrasavanje
Priprema
1.
(#) Ugrijte pecnicu na 180°C.Ocijedite tresnje i sacuvajte sok.
2.
Pjenasto umijesajte maslac i secer.Dodajte jaja, jedno po jedno.
3.
Pomijesajte brasno i prasak za pecivo pa postupno umjesajte u smjesu.
4.
Pola smjese stavite u namascen kalup promjera 26 cm, a ostatak pomjesajte
s nutelom pa premazite preko svijetle smjese.
5.
Poslazite tresnje na smjesu (jedan dio tresanja ostavite za ukrasavanje torte)
Pecite 40 minuta pa ostavite da se ohladi
6.
Pomjesajte mascarpone i secer.
Dodajte svjezi sir
7.
Na pladanj stavite biskvit, a oko njega okvir kalupa za torte
Biskvit premazite kremom od sira
8.
Zakuhajte 250 ml soka od tresanja, preljev za torte i 25g secera
Kad se malo ohladi, prelijte preko torte i ostavite u hladnjaku dva sata
9.
Istuci slag i ukrasite tortu
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar