Sastojci
Tijesto:
· 10 jaja
· 300 gr šećera
· 250 gr mljevenih oraha
· 1 i pol dcl prezli
· 1 dcl ruma
· 250 gr čokolade za kuhanje
· 3 dcl vode
Glazura:
300 gr čokolade za kuhanje
2 dcl slatkog vrhnja
Priprema
Prokuhati vodu, šećer, čokoladu i rum.
Kada se to ohladi dodati izmiksane žumanjke, orahe i prezle.
Na kraju lagano umješati čvrst snijeg od bjelanjaka, samo žlicom, ne mikserom
Izliti u nauljen i brašnom posut pleh, pecite na 180 C nekih 40 – 45 minuta.
Možete peći u okruglom kalupu
za torte ili kao kolač u većem ili manjem plehu, ovisi koliko želite da kolač bude visok.
Za glazuru otopite na laganoj vatri čokoladu i slatko vrhnje i prelijte preko pečenog još toplog kolača.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar