subota, 1. travnja 2017.

PITA OD STAROG HLEBA I MLADOG SIRA

Jelo je vrlo ukusno, odlican nacin da se potrosi stari hleb. Moze da se jede i toplo i hladno.






SASTOJCI
• oko 1/2 vekne starog hleba ili nekoliko okrajki, sta vec imate
• 1/2kg svapskog sira
• 3dl kisele pavlake(ili domaceg kajmaka)
• 3 jajeta
• oko 2 kasike mleka






• soli po ukusu

PRIPREMA
Stari hleb nakidati na komadice u vatrostalnu posudu u kojoj ce se peci. Gledajte da sloj hleba u posudi bude otprilike s dva prsta. Ako je deblje nije tako fino.
Po hlebu poprskati malo mleka, okvirno sam napisala dve kasike, videcete i sami koliko treba, zavisi i od velicine posude. Vodite racuna da sir pri pecenju pusti vodu, nemojte da preterate sa mlekom. Cak ako je sir malo vlazniji mleko mozete i izostaviti.
Po hlebu rasporedite sir,ne mora ravnomerno,cak je i zanimljivo ako negde proviruje hleb, onda bude fin, res i



 krckav!Sir odgore posolite, ne da ga mesate sa solju.

U posebnoj posudi pomesajte pavlaku i jaja, i u njih stavite malo soli,pazite samo da ne presolite!
Sa ovom smesom prelijte sir i hleb, gledajte sto ravnomernije.
Stavite u zagrejanu rernu na 250*c da se pece 20-ak minuta ili dok lepo ne porumeni.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar