Jednostavno topi se u ustima!!!
SASTOJCI
biskvit
• 5 jaja
• 5 kasika sećera
• 2 kašike kakao
• 2 kašike čokolade u prahu
• 1 prasak za pecivo
• 4 kašika brašna
preliv za biskvit
• 200g šećera
• 2dl vode
• malo ruma
zuti fil
• 0.5l mleka
• 5 zumanaca
• 3 vanilin šećera
• 5 kašika šećera
• 5 kašika brašna
• 150g margarina
• 150g šećera u prahu
beli fil
• 5 belanaca
• 2 vanilin šećera
• 200g šećera
• 1dl vode
PRIPREMA
Mutiti jaja sa šećerom, zatim kada je sve penasto umućeno dodati brasno, čokoladu u prahu, kakao i prasak za pecivo. Peći na 180c 15 min.
Kada je biskvit pečen i ohladjen preliti ga sa prethodno kuvanim prelivom(sa dodatkom malo ruma).
Kuvati mleko sa vanilin sećerom.zatim umutiti zumanca sa sećerom i brašnom. Kada je mleko počelo da
kuva dodati mu umućena zumanca i kuvati dok se zgusne.
Kada se zuti fil ohladio dodati mu umućen margarin sa šećerom u prahu i miksati dok ne dobijete glatku kremu.
Umutiti belanca sa vanilin šećerom, kada se fino umutio dodavati kap po kap prethodno skuvanog serbet (1dl vode 200g sećera). Mutiti jos 10 min dok ne postane jako gusto
filovanje:biskvit-zuti fil-beli fil
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar