subota, 1. travnja 2017.

BALON TORTA

Jednostavno topi se u ustima!!!

SASTOJCI
biskvit
• 5 jaja
• 5 kasika sećera
• 2 kašike kakao
• 2 kašike čokolade u prahu
• 1 prasak za pecivo
• 4 kašika brašna

preliv za biskvit
• 200g šećera
• 2dl vode



• malo ruma

zuti fil
• 0.5l mleka
• 5 zumanaca
• 3 vanilin šećera
• 5 kašika šećera
• 5 kašika brašna
• 150g margarina
• 150g šećera u prahu




beli fil
• 5 belanaca
• 2 vanilin šećera
• 200g šećera
• 1dl vode





PRIPREMA
Mutiti jaja sa šećerom, zatim kada je sve penasto umućeno dodati brasno, čokoladu u prahu, kakao i prasak za pecivo. Peći na 180c 15 min.
Kada je biskvit pečen i ohladjen preliti ga sa prethodno kuvanim prelivom(sa dodatkom malo ruma).
Kuvati mleko sa vanilin sećerom.zatim umutiti zumanca sa sećerom i brašnom. Kada je mleko počelo da



kuva dodati mu umućena zumanca i kuvati dok se zgusne.
Kada se zuti fil ohladio dodati mu umućen margarin sa šećerom u prahu i miksati dok ne dobijete glatku kremu.
Umutiti belanca sa vanilin šećerom, kada se fino umutio dodavati kap po kap prethodno skuvanog serbet (1dl vode 200g sećera). Mutiti jos 10 min dok ne postane jako gusto

filovanje:biskvit-zuti fil-beli fil
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar