Sastojci
750 g junetine od buta
2-3 Kisela krastavca Podravka
100 g mrkve
80 g slanine
2 žlice Senfa estragon Podravka
1 žlica Vegete
2 žlice Pšeničnog glatkog brašna Podravka
Za umak:
50 ml maslinova ulja
150 g luka
2 češnja češnjaka
100 g celerova korijena
100 g mrkve
300 g Pelata Podravka
1 grančica ružmarina
Lovor sušeni Podravka
50 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
1 žličica Gussnela Dolcela
Priprema
1.
Junetinu narežite na tanke odreske i tucite batom. Pospite Vegetom i premažite senfom samo s jedne strane.
2.
Na stranu premazanu senfom rasporedite ploške slanine, a zatim mrkvu i kisele krastavce narezane na štapiće. Odreske zamotajte i pričvrstite ih čačkalicama. Uvaljajte ih u brašno i pecite na zagrijanom maslinovu ulju.
3.
Savitke izvadite pa u istoj tavi propirjajte nasjeckani luk, češnjak, naribanu mrkvu i celerov korijen. Dodajte pelate, ružmarin, lovorov list, Vegetu, svježe mljeveni papar, šećer i vino. Pirjajte 10-15 minuta, a po potrebi podlijte vodom.
4.
Umak propasirajte i vratite u tavu zajedno sa savicima. Podlijte vodom i pirjajte oko pola sata dok meso ne omekša. Na kraju umiješajte Gussnel razmućen s malo vode i kratko prokuhajte.
5.
Ako želite, dodajte Vegetu za posipavanje.
Posluživanje
Iz savitaka izvadite čačkalice i uz meso poslužite umak te prilog od pirea od krumpira, riže ili domaćih širokih rezanaca.
Savjet
Da bi odresci bili što tanji, tucite ih preko prozirne folije.
Mala tajna
Da bi meso bilo mekše, već nadjevene sirove odreske možete držati u ulju.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar