Sastojci
1 guska (oko 4,5 kg)
1 žličica soli
1 žlica Vegete
Za premazivanje:
100 ml ulja
200 ml bijelog vina
1 žličica Vegete
Priprema
1.
Gusku dobro očistite, operite i posušite. Zatim je dobro premažite solju i Vegetom pa pustite neka odstoji, tj. neka se marinira nekoliko sati.
2.
Nakon toga gusku stavite na ražanj i polagano je pecite 2-3 sata. Tijekom pečenja gusku premazujte mješavinom vina, Vegete i ulja.
Posluživanje
Pečenu gusku narežite na komade i poslužite s mlincima, heljdinom kašom i krumpirom te odgovarajućom salatom, kiselim krastavcima, paprikom i sl.
Savjet
Neće puno izgubiti na okusu ako je pečete u pećnici, ali tijekom pečenja morate je neprestano prelijevati sokom od pečenja.
Mala tajna
Pripazite da tijekom pečenja temperatura ne bude previsoka. Pecite polako.
/www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar