četvrtak, 20. travnja 2017.

Čokoladne praline prazne ili punjene

Sastojci
100 gr. čokolade couverture
50 gr. putera
suve kajsije par komada



Priprema
1.
Čokoladu otopiti nad parom. Dodati puter, sve lepo promešati da se masa sjedini.
2.
Kalupe za silikone možete ili cele napuniti ovom smesom i ostaviti da se ohalde u frižideru.
3.



Drugi način na koji sam ja radila je taj da sam iseckala prutiće suvih kajsija. Imala sam ove male kalupe.
4.
Napunila sam kalupe do pola, uronila unutra prutiće suvih kajsija i dopunila kalupe do vrha.
5.
Kao što rekoh ako koristite veće kalupe možete ih puniti i celim lešnikom ili višnjom ih likera ili suvim grožđem prethodno natopljenim u rumu, izbor je vaš.
www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar