četvrtak, 20. travnja 2017.

BRONHI TORTA.




Za čistu desetku.




Sastojci
Potrebno za 3 kore: 2 bijele , 1 smedja
· 4 bjelanjka
· 100 g secera
· 3 zlice ostrog brasna
· 1


.5 zlica skrobnog brasna
· 1 zlica octa
· 3 zlice ulja



· 2x OVAKO A U 3 KORU DODATI JOS
· 3 zlice kakaa

Za bijele kore (2 kom) jos:
· 100 g cokolade
· 70 g margarina

Krema
1 lmlijeka 200 g bronhi bombona 5 zlica ostrog brasna 5 zlica skrobnog brasna 100 gmargarina 2 dl slatkog vrhnja (tucenog)
I jos za 1/3 kreme:
· 2 stange rastopljene cokolade

Glazura
· 200 gcokolade
· 5-6 zlica ulja

PRIPREMA:
Kore
Izmititi bjelanjke u cvrst snijeg, dodati šećer, te lagano dodavati ostale sastojke…oštro brašno, gustin, ocat, ulje… Ntako miksati 3 puta, samo u trecu koru dodati jos i 3 zlice kakaa.
Kada se bijele kore ohlade, premazati ih sa otopljenom smjesom čokolade i margarina

Krema:
Mlijeko i bombone zakuhati. Paziti da ne ostane najlona od omota bombona u mlijeku… Brasno i skrob.brasno pomijesati u malo mlijeka…i ukuhati u mlijeku…mijesati da se dobije glatka



masa. Kremu hladiti sa cestim mjesanjima… U hladnu kremu dodati izradjeni margarin i tuceno slatko vrhnje 1/3 kreme odvoji i u nju stavi 2 štange rastopljene čokolade

Red slaganja:
bijela kora
bijela krema
smeđa kora
smeđa krema
bijela kora
bijela krema
glazura od čokolade
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar