četvrtak, 29. prosinca 2016.

TAJNA MOJE NENE KAKO DA PITA BUDE KAO IZ RESTORANA – TAJNA JE U PRELIVU ZA PITE !!!

im budete pravili pitu iskoristite ovaj trik kako da prelijete pitu i dobijete savršeni mekani ukus.
POTREBNO VAM JE:
7 supenih kašika brašna
1 suhi kvasac

1 čaša ulja
so

NAČIN PRIPREME:
Prvo u posudu pomiješajte sve sastojke i dobijte jednoličnu smjesu.
Razlika je u tome ukoliko pravite pitu od gotovih kora,slatke ili slane,svaku koru morate premazati

prelivom ,a zatim nastaviti praviti i filovati na uobičajen način.
kada pitu stavite u pleh za pečenje sipajte ostatak preliva preko vaše pite i najbolje bi bilo da tako odstoji odp 45 minuta prije pečenja.
Ukoliko pravite slatku pitu koristite šećer umjesto soli.
Dobit ćete savršenu pitu !!!

Nema komentara:

Objavi komentar