četvrtak, 29. prosinca 2016.

ROĐENDANSKA TORTA “VALERIA”! DEGUSTATORI …ODUŠEVLJENI !

Sastojci
za pandispanj :
7 belanaca
7 kasika secer
2 zumanjaka
100gr rendane cokolade za kuvanje
5 kasika brasno
rendana kora naradze
1/2 kasicice Prašak za pecivo Docela
2 kasike ulje




Fil :
600ml mleko
5 zumanca
10 kasika secer
6 kasika brasno
250gr puter
50gr secer u prahu [moze i vise ko voli sladje]
1 Vanilin šećera Dolcela
150gr mleveni orasi
60ml mleko za orahe +2 kasike secer
1 Rum vanila šećer Dolcela
100gr cokolado za kuvanje
sok od 1-2 narandze i 2 kasike secer za nakapanje kora
1 slag krem od vanile za dekoraciju
Priprema
1.
Pecemo jedan pandispanj kojeg rashladjenog rezemo na tri kore. Polupamo jaja i odvojimo belanca od zumanca.Mikserom umutimo belanca sa secerom dok se secer otopi,smanjimo brzinu miksera i dodamo 2 zumanca a zatim dodajemo pomesane suhe sastojke-randana cokolada,brasno,rendana kora narandze i malo praska za pecivo.Na kraju dodajemo ulje,sjedinimo i izlijemo u kalup za pecenje-24cm oblozen pek papirom.Pecemo u prethodno zagrejanoj rerni na 200c oko 10min smanjimo nan180c i pecemo jos 10-15 min u zavisnosti od rerne.Peceni pandispanj prevrnemo na kuhinjsku krpu ,hladno rezemo na tri dela [ ja to radim kanapom ]
2.




-Za nakapanje korica prokuvamo sok od narandze i 2 kasike secera. – -u posudi stavimo mlevene orahe i prelijemo vrelim mlekom ugrijanim sa 2 kasike secera i dodajemo 1 rum vanilin secer,sklonimo sa strane da se hladi. -otopimo cokoladu za kuvanje i sklonimo sa strane.
3.
Fil: U serpicu na vatri stavimo 500ml mleka.Umutimo zumanca sa secerom,dodamo brasno i 100ml mleka,sipamo u mleko i kuvamo krem.Dodamo vanilin secer i ostavimo da se hladi uz povremeno mesanje. Umutimo puter sa secerom u prahu a zatim dodajemo ohladjeni krem i mutimo da se lepo sjedini.Delimo fil na dva dela.U jedan dodajemo orahe i mutimo a u drugi ohladjenu rastopljenu cokoladu.
4.
Slaganje torte: Na tacnu stavimo prvu koru,nakapamo sirupom od narandze,nanosimo 2/3 fil sa orasima ,stavljamo drugu koru koju isto nakapamo sirupom,nanosimo 2/3 fila sa cokoladom pa stavljamo trecu koru,sirup i celu tortu premazemo filom koji smo dobili spajanjem fila sa orasima i cokoladom [dobija se treca nijansa ] Za dekoraciju ja sam umutila slag krem od vanile a vi mozete po vasem ukusu.
Posluživanje
Uz sokic,kaficu ,vodicu….po volji !!! Dobar apetit !

Izvor: makeupfitness.info

Nema komentara:

Objavi komentar