Sastojci:
Za zelenu koru:
4 jajeta
1 dl pavlake
4 kašike brašna
300 g spanaća
1 prašak za pecivo
so
Za fil:
4 kašike ajvara
1 kg švapskog sira
1/2 kašičice belog luka u prahu
Ostali sastojci:
6 palačinki
200 g praške šunke
200 g kačkavalja
Priprema:
Zelena kora:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Spanać obariti u slanoj vodi, a zatim ga procediti od suvišne tečnosti i sitno iseckati.
3. Posebno umutiti žumanca sa malo soli, dodati spanać, pavlaku, brašno i prašak za pecivo pa izmešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
4. Pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
5. Pečenu koru uzdužno preseći napola da bi se dobile dve kore.
Fil:
1. Švapski sir izmešati sa ajvarom i belim lukom u prahu.
Finalni postupak:
1. Palačinke napuniti rendanim kačkavaljem i praškom šunkom te urolovati.
2. Zelenu koru premazati polovinom fila od ajvara, a zatim preko fila uzdužno poslagati u tri reda po dve palačinke. Preko palačinki naneti preostali fil od ajvara i poravnati. Odozgo prekriti drugom zelenom korom i staviti u frižider da se stegne. Na kraju iseći na kocke i poslužiti.
Izvor: PosaljiRecept.rs
Nema komentara:
Objavi komentar