srijeda, 28. prosinca 2016.

PERFEKTNO POHANI PILEĆI BATACI

SASTOJCI
4 pileća krilca,
4 pileća bataka,
2 šolje brašna,

So i biber po ukusu,
4 kašičice belog luka u prahu,
1 kašika aleve paprike,
1 jaje,
1 šolja mleka.

PRIPREMA
Korak 1 U posudu sa brašnom dodajte, so, biber, beli luk, alevu papriku i sve to izmešajte. U drugoj posudi pomešajte 1 jaje i mleko.

Korak 2 Meso naizmenično umačite u posudu sa mlekom pa sa brašnom (2 puta), pa pržite po15ak min u fritezi ili dubokom ulju u tiganju. Meso treba da dobije lepu braon boju.

Pazite da ulje ne bude previše vrelo da vam meso ne bi spolja zagorelo, a iznutra ostalo živo!

Korak 3 U činiju, u kojoj ćete izvaditi meso, stavite salvetu da bi vam pokupilo višak masnoće. Batake i krilca poslužite sa sosom od pavlake i majoneze.

Nema komentara:

Objavi komentar