SASTOJCI
4 pileća krilca,
4 pileća bataka,
2 šolje brašna,
So i biber po ukusu,
4 kašičice belog luka u prahu,
1 kašika aleve paprike,
1 jaje,
1 šolja mleka.
PRIPREMA
Korak 1 U posudu sa brašnom dodajte, so, biber, beli luk, alevu papriku i sve to izmešajte. U drugoj posudi pomešajte 1 jaje i mleko.
Korak 2 Meso naizmenično umačite u posudu sa mlekom pa sa brašnom (2 puta), pa pržite po15ak min u fritezi ili dubokom ulju u tiganju. Meso treba da dobije lepu braon boju.
Pazite da ulje ne bude previše vrelo da vam meso ne bi spolja zagorelo, a iznutra ostalo živo!
Korak 3 U činiju, u kojoj ćete izvaditi meso, stavite salvetu da bi vam pokupilo višak masnoće. Batake i krilca poslužite sa sosom od pavlake i majoneze.
Nema komentara:
Objavi komentar