SASTOJCI
500 gr svinjskog buta ( može i teleći but)
2 dcl piva
2 dcl paradajz soka
500 gr svinjskog buta ( može i teleći but)
2 dcl piva
2 dcl paradajz soka
2 dcl mleka
3-4 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
brašno
3-4 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
brašno
PRIPREMA
Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom.Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom.Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomešati pivo, paradajz sok. mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, 1 kašiku seckana peršuna, so i mleveni biber.
Šnicle preliti sosom, pokriti sa alu- folijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.
Šnicle preliti sosom, pokriti sa alu- folijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.
Nema komentara:
Objavi komentar