četvrtak, 29. prosinca 2016.

Kako se riješiti ISPUCALIH VRHOVA: Kućni tretman koji radi 100%!

Ispucali vrhovi su rezultat razdvajanja od dlake, zbog prekomjerne topline, suhoće… Najunčikovitiji način da se oslobodite ispucalih vrhova, jeste njihovo odstranjivanje.

Ako ih ostavite, imaju tendenciju da se prekinu ili nastave uništavati dužinu vaše kose. Ipak, skraćivanje kose nije uvijek preferirano rješenje. Pogotovo kada želite pustiti kosu da raste.

Zbog toga možete koristiti prirodne kućne lijekove, kako bi riješili ovaj problem. Ovo su retmani koji djeluju 100%.

Jaje
Jedan od najboljih lijekova, koji pomaže da vaša kosa bude bez oštećenja, suhoće.

Metoda 1:Nanesite žumance pomiješano sa 2-3 kašike maslinovog ili bademovog ulja i jednom kašikom meda. Iskoristite kao masku za kosu i isperite nakon 30-45 minuta. Poslije šamponirati kosu i normalno oprati.

Metoda 2: Umutiti jaje sa čajnom kašikom bademovog ulja. Nanijeti na vlažnu kosu. Ostaviti da stoji 20-30 minuta, zatim isprati i šamponirati kosu.

.Med

Med je veoma koristan kod tretiranja ispucalih vrhova, pogotovo kad se miješa sa vrhnjem. Kombinujte ½ šoljice vrhnja i kašiku meda. Dobro izmiješajte. Utrljajte ovu smjesu u kosu, na vrhove i pustite da stoji 20 minuta.

Isprati s vodom. Ova metoda će dati kosi prekrasan sjaj i volumen.

Regenerator od vrućeg ulja
Ova metoda je jedna od najstarijih i dokazanih kućnih metoda za liječenje ispucalih vrhova. Da biste primjetili predivnu transformaciju u kratkom vremenskom periodu, probajte ovaj tretman.

Zagrijte malo maslinovog, kokosovog ili bademovog ulja na 15 sekundi. Masirajte ga nježno na kožu glave. Ostaviti najmanje 45 minuta, a zatim oprati kosu.

Za izrazito suhu kosu, poželjno je ostaviti preko noći. Isprati mlakom vodom i šamponom. Podijelite ovaj članak sa vašim prijateljicama, vjerovatno neka ima problema sa ispucalim vrhovima i biće vam zahvalna.

Izvor: megagiga.info

Nema komentara:

Objavi komentar