Sastojci
Tijesto
– 1 kg brašna za dizana tijesta
– 1 kom svježi kvasac
– 1 žlica velika ravno soli
– 5 dcl mlijeka i još dodati po potrebi
– 1 dcl ulja
Fil
– 50 dkg sira svježeg
– 12,5 dkg margarina otopiti
– 1 žlica ravno soli
Premaz
Your ads will be inserted here by
Easy Plugin for AdSense.
Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
– 1 kom kiselo vrhnje od 2 dcl
– 2 kom jaja
Priprema
Zamijesi tijesto, ostavi 20 minuta da se diže, razvaljaj po mogučnosti u pravokutnik i premaži sa pola fila, preklopi i stavi drugu polovicu fila, ponovo preklopi i razvaljaj na 1 cm debljine.
Reži po dužini na štapiće, ufrći ih i stavi u tepsiju. Poslaži ih u namazanu tepsiju ili na peki papir i pusti još malo da se dignu.
Odozgo ih premaži sa:
– odvoji od fila 3 žlice smjese dodaj 1 kiselo vrhnje, 2 cijela jaja i malo soli. Stavi ih peći na 180 C 30-4o minuta.
Kako bi vam bilo lakše možete tijesto podijeliti na 4 dijela, svaki posebno razvaljati u pravokutnik, namazati sa sirom presaviti dva puta da vam presavijeno bude 10 cm, još malo valjkom pritisnite, režite široko 1,5 – 2 cm, ufrčite, lakše će vam biti i svi će biti otprilike iste veličine.
Izvor: coolinarka.com
Nema komentara:
Objavi komentar