petak, 30. prosinca 2016.

POSNA SARMA

Sastojci:

50 gr sojinih ljuspica
1  crni luk
1 šargarepa
100 gr šampinjona
so i biber
50 ml ulja
mirođija
0, 5dl paradajz soka
1 kašika bibera
3 kašike pirinča
1 srednja glavica kiselog kupusa

Priprema:

Soju potopiti u ključalu vodu pa ostaviti da odstoji 15 minuta.

Povrće očistiti.  Od kupusa odvojiti listove.

Luk sitno iseckati, iseckati šampinjone i šargarepu izrendati.

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.
Luk staviti u tiganj pa g amalo prodinstati, dodati šargarepu pa kad oba omekane dodati šampinjone pa nastaviti dinstanje.

Kad su šampinjoni polu skuvani, skloniti sa vatre. Dodajte pirinač, biber i mirodjiju pa sve sjedinite.

Na kraju dodajte soju, promešajte i tom smesom punite listove i zavijajte kao običnu sarmu.

Slažite u posudu pa zalijte vodom i paradajzom i stavite da se kuva.

Na kraju zapržite sa malo paprike i brašna razmućenih u vodi i ostavite još 10 minuta da vri.

Ugasite i neka odstoji još malo pa posnu sarmu servirajte topl

Nema komentara:

Objavi komentar