subota, 31. prosinca 2016.

Pokrivena naučna istraživanja: Evo šta zapravo 100% ubija rak, a nije hemoterapija!

Ekstrakti iz sjemenki crnog grožđa su vodeći lijekovi u Evropi. Sadrže prirodne antioksidanse koji štite tijelo od nestabilnih mulekula slobodnih radikala kisika.

Ekstrakt sadrži proanticijanide koji imaju važnu ulogu u prevenciji raka i kardiovaskularnih bolesti.Unutrašnji genol može se takođe naći u borovoj kori, a može se uzeti umjesto ekstrakta sjemenki grožđa, ali je vrlo skupo.

Kako djeluje? Ostavlja pozitivno i snažno dejstvo na krvne ćelije. Osim vode, ekstrakt sadrži aktivne supstance, koje su rastvorljive u masti. Zbog toga, organizam dobro funkcionše i sve ćelije su zaštićene.

Takođe, štiti mozak od slobodnih radikala. Glavna korist ekstrakta: sjeme grožđa snažno utiče na krvne žile i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, jača slabe kapilare i poboljšava protok krvi u nogama i rukama.

Mnogi terapeuti vjeruju da je ovaj dodatak koristan za gotove sve poremećene funkcije krvnih žila i bolesti poput:dijabetesa, proširenih vena, nemoći, a ponekad i bolne grčeve u nogama. Ekstrakt takođe utiče i na krvotok očiju.



Ako ste ikada otkrili žute pjege ili staračke mrene koje uzrokuju sljepoću, ekstrakt može biti koristan i za to. Takođe, pomaže i ljudima koji provode mnogo vremena za kompjuterom.

Istraživanja su pokazala, da nakon upotrebe 300 mg ovog ekstrakta više od 60 dana, naprezanje očiju će se smanjiti. Stručnjaci preporučuju ovaj ekstrakt i za liječenje najsmrtonosnijih bolesti.

Poznato je kao antisredstvo za rak. Antioksidansi koji se nalaze unutra, štite genetski materijal i sprječavaju smrtonosni rak.

Pomaže kod zaštite i regeneracije kolagena u koži. To je razlog zašto se ovi ekstrakti nalaze u mnogim kozmetičkim preparatima za njegu kože.

Djeluje takođe i na nekoliko vrsta alergija. Reducira oslobađanje histamina i može biti koristan za groznicu i utikariju(kožna bolest, kada se na koži pojavljuju tvorevine po imenu urtike).

Korisno je i za žene koje pate od endometrioze (bolest kod koje se otoci endometrija, sluznice maternice koja se normalno nalazi samo unutar nje, nalaze izvan maternice.)

Nema komentara:

Objavi komentar