Kod dinstanja luka pazite da vam ne izgori jer u tom slučaju morati ispočetka.Vrhnje za kuhanje možete zamijeniti sa mlijeko u koji ste dodali 1 žličicu/ravnu gustina.
Sastojci
900g svinjskog šnicla od buta
2 žlice Glatkog brašna Podravka
sol,papar
Umak:
500g luka
3 češnja češnjaka
350ml goveđeg temeljca/može i pileći
150ml bijelog suhog vina
2 žličice senfa Podravka/dijon
1žličica mljevenog Kima Podravka/NE KUMINA
1/2žličice majorana/mažurana
1žlica sitno nasjeckanog peršina
na vrh noža mljevenog muškatnog oraščića
200ml vrhnja za kuhanje/ja sam koristila light/10% masti
2-3žlice ulja
sol,papar
Priprema
1.
Šnicle operite ,očistite ih od viška masnoće ,preko prozirne folije rastucite ih batićem za meso da se rastanje.Posolite ih ,popaprite pa ih uvaljajte u brašno,višak otresite.
U tavu /ili lonac/debljeg dna zagrijete ulje pa na njemu sa svih strana prepecite meso da dobije finu boju ,izvadite ga vani i ostavite na toplo.
Na masnoću od pečenja stavite još malo ulja po potrebi .Dodate očišćeni i nasjeckani luk/ja ga naribam/ i nasjeckani češnjak.Pirjate na srednjoj vatri luk često miješajući pazeći da vam ne zagori dok luk ne omekša i dobije finu zlatnu boju/zapamtite nema gore stvari od sirovog luka u umacima ne samo što nije lijepo estetski, daje gorčinu jelu, nije ni ukusno a nadasve je štetno za probavu/
2.
Kad je luk omekšao i dobio finu boju, podlijete sve sa bijelom vino, zagrijavate strugajući po dnu posude da se dignu sve divote od pečenja, pustite da vino fino prokuha i da ispari alkohol pa dodate temeljac/možete ako želite sve dodatno izraditi štapnim mikserom u finu emulziju/ i šnicle .Pustite da sve kuha nekih 15-30min/ovisno koliko su vam debele šnicle/.Dodate začine /kim i timijan/majoran/.
3.
Kad je meso omekšalo dodate vrhnje/ili mlijeko/nastavite kratko kuhati ,miješajući da se sve zgusne i da dobijete fini umak.Posolite i poparite po ukusu. Na kraju dodate sitno nasjeckani peršin. Servirati uz kuhani slani krumpir, rižu, tjesteninu, ma što god volite .Možete dodati i nekakvo kuhano povrće.
Nema komentara:
Objavi komentar