Tako se brzo sprema, a jos brze pojede. Za 20 minuta je gotov.
SASTOJCI
• 300gr. biskvit
• 3 zlice secer u prah
• 100ml. kuhane kafe
• 150gr .puter
• 250-300gr. nutele
PRIPREMA
Keks samljeti.
Ja moj keks stavim u kesu koja na vrhu se zatvara,potom sa valjkom prelazim preko keksa dok ga lepo smrvim.Vi mozete da ga sameljete ili veckupite mljeven.
Ja volim da ima sitne komadice,jer u ovom roladu daju poseban i bogat izgled,a tako je jednostavan.
Puter stavite u malu serpcu te ga rastopite i pustite da se smlaci.
I kafu skuhajte (ja koristim iz aparata) i pustite da se skroz ohladi.
Nutelu mozete malo da podgrijete,kako bi vam se lakse mazala po rolatu.
U mljeveni keks stavite secer u prahu.Promesajte.
Dodajte ohladzenu kafu i prohladzeni puter.
Mesajte sve ovo sa spatulom dok vam se masa sajedini.
Mozda ce vam trebati vise kafe kako bi mogli da obradzujete masu.
Meni nekad je dovoljno,a nekad dodam jos malo kafe.
Sve zavisi od keksa.
Trebace vam dva lista prozirne folije.Jednu stavite odozdo,prebacite smesu na foliju,potom sa drugom
pokrijte smesu.Sa rukama rastapkajte odozgo,potom uzmite valjak te fino zagladite povrsinu.
Trebalo bi ga istanjiti debelo pola prsta.Lagano izvadite foliju od povrsine.
Naneti obilato nutelu po povrsini.Ovo radite pazljivo da ne bi vam se zalepila smesa za spatulicu.Potom pomocu doljne folije,polako zarolajte rolat.
Kada stignete do kraja,zamotajte ga sa folijom koju smo zarolali,te ga stavite u hladnjak na 15-20 min.da se dobro stegne.
Potom mokrim i ostrim nozom,secite snitice rolata pa posluzite.
coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar