Sastojci
250 g zamrznutog lisnatog tijesta
Za biskvit:
2 jaja
35 g šećera
1 Vanilin šećer Dolcela
1 Limun šećer Dolcela
35 Oštrog brašna Podravka
Za nadjev:
1 Kompot od marelica light Podravka
40 ml likera od marelica
200 ml Šlaga 5+ Dolcela
200 g mascarponea
Priprema
1.
Na podlozi posutoj brašnom razvaljajte lisnato tijesto u kvadrat (24 × 28 cm). Masnim papirom obložite lim za pečenje i položite tijesto.
2.
Vilicom lagano napikajte tijesto na nekoliko mjesta, stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C i pecite oko 20 minuta. Kada kora dobiju lijepu zlatnožutu boju, izvadite je i ostavite neka se ohladi. Koru prerežite na dvije trake 10 cm x 28 cm.
3.
Za biskvit pjenasto izmiješajte žumanjke, šećer, vanilin šećer, limun šećer, a potom istucite čvrst snijeg od bjelanjaka.
4.
Pjenjačom lagano izmiješajte snijeg od bjelanjaka, žumanjke i brašno. Tijesto pecite u limu (10 x 28 cm) obloženom papirom za pečenje. Pecite 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Pečeni biskvit ohladite.
5.
Voće iz kompota ocijedite. Dvije žlice soka od kompota i liker od marelice zagrijte, dodajte marelice narezane na kockice i ostavite da se sve dobro ohladi.
6.
Šlag 5+ čvrsto istucite, dodajte mascarpone, kockice marelica te sve lagano izmiješajte.
7.
Lisnato tijesto premažite nadjevom, preko nadjeva stavite biskvit, pa ponovno premažite ostatkom nadjeva. Drugi komad lisnatog tijesta narežite na trake široke 3 cm (da bi se kolač lakše rezao), pa ih stavite na nadjev.
Posluživanje
Kolač pospite šećerom u prahu i poslužite.
www.coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar