subota, 8. travnja 2017.

Domaći burek sa špinatom i sirom

Sastojci



Tijesto:
1 kg brašna (glatko)
mlaka voda po potrebi
sol
Nadjev:
1 kg svježeg sira
400 g špinata (iz hladnjaka)
4 jaja
1 kiselo vrhnje
sol
ulje



DODAJ U POP
Priprema
Tijesto:

1.
Prosijte brašno, zatim napravite udubinu u sredini i dodajte malu žličicu soli, te mlaku vodu , toliko da tijesto bude mekano . Stavite tijesto u plastićnu vrećicu da odmara najbolje jedan sat. Zatim izvadite tijesto i podijelite ga na 4 dijela. Svaki dio razvaljajte na veličinu tanjura i premažite s toplim uljem.  Uzmite jedan dio tijesta premjestite na čist stolnjak i razvucite ga rukama oprezno da ne popuca, odrežite krajeve.  Napunite nadjevom i lagano zarolajte pomoću stolnjaka. Prerežite dobivenu štrudlu na dva dijela i zamotajte svaku u pužić. Od 4 dijela dobijete 8 bureka. Stvaite ih u nauljenu tepsiju i premažite gore s toplim uljem. Pecite u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva 15-20 minuta, zatim izvadite i prelijte kipućom vodom toliko da burek upije, vratite u pećnicu još 2-3 minute.
Nadjev:
1.
Izmiješajte sir sa kiselim vrhnjem i solju, zatim dodajte špinat sitno nasjeckan i 4 jaja. Sve zajedno dobro sjedinite s kuhačom.
Posluživanje
Poslužite uz jogurt ili kiselo mlijeko
/www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar