četvrtak, 20. travnja 2017.

COKOLADNI KEKSICI SA SRCEM OD KIKIRIKI MASLACA.



Predivni keksici za ljubitelje cokolade i kikiriki maslaca , super kombinacija . Njezni mekani i tope se u ustima .

SASTOJCI:
Tijesto
· 180 g brasna
· 60 g kakaa
· 1/2 zlicce sode bikarbone
· prstohvat soli
· 120 g omeksang maslaca



· 100 g secera
· 90 g smedjeg secera
· 60 g kikiriki maslaca
· 1 jaje
· 70 ml mlijeka
· 1 vanilija

Nadjev
· 75 gr šecera u prahu
· 120 g kikiriki maslaca

PRIPREMA:
Najprije napravi nadjev tako sto ces kikiriki maslac izmiksati skupa sa secerom . Dobivenu smjesu urolaj u dugacku rolicu i podijeli na 32 jednaka komadica . Svaki komadic urolaj u malu kuglicu . Sve stavi u hladnjak ili zamrzivac do upotrebe .

U siru posudu prosij brasno , kakao , sodu i sol . U posebnu zdjelu pjenasto izmiksaj oba maslaca i oba secera . Dodaj im jaje , mlijeko i vaniliju i dobro izmuti . Na kraju umijesaj mjesavinu s brasnom . Tijesto podijeli isto na 32 jednaka dijela i isto ih urolaj u kuglice .

Kuglicu tijesta prstima rasiri na dlanu i u sredinu polozi jednu kuglicu nadjeva . Lagano preklopi rubove i urolaj u kuglu .

Kuglice slazi na lim oblozen papirom



za pecenje i svaku lagano pritisni dnom ravne case .

Peci keksice u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva oko 8 min . Mozda ce neke malo popucati i to je u redu .
Pecene prohladi na plehu pa tek onda prebaci na resetku za hladjenje .

Ohladjene keksice lagano pospi secerom u prahu . Najbolji su sa casom mlijeka.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar