srijeda, 7. prosinca 2016.

TORTA TUFAHIJA SAMA SAM JE SMAZALA KĆERKA NIJE DOČEKALA NI DA JE PROBA…





Sastojci
6-7 jabuka
voda
šećer
orah
grožđice
cimet
Za biskvit
5 jaja
5 žlica šećera

5 žlica brašna
Za ukrašavanje
šlag
šarene mrvice

Priprema
1.
Jabuke oguliti, sredinu izdubiti.
2.
Staviti u višu posudu koja je napunjena s vodom i šećerom, samo da prekrije dno.
Jabuke napuniti s orasima i grožđicama i posuti cimetom.

Peći u pećnici dok jabuke ne omekšaju.
3.
Preliti smjesom za biskvit i peći dok ne bude gotovo. Može se još u biskvit staviti grožđice.
4.
Kada se ohladi, okrenuti kolač naopačke.
5.
i ukrasiti.

Nema komentara:

Objavi komentar