srijeda, 7. prosinca 2016.
POSNA RUSKA SALATA – HLADNO PREDJELO ILI IDEJA ZA UŽINU
SASTOJCI:
◾2 konzerve tunjevine u komadu
◾200 g slanog pečenog kikirikija
◾100 g susama
◾5 kiselih krastavčića
◾5 kiselih crvenih paprika (iz turšije)
◾1 teglica mariniranih pečuraka
◾400 g kukuruza šećerca
◾½ kašičice origana
◾½ kašičice bibera
◾1 veza peršuna
◾300 g posnog majoneza
◾so
PRIPREMA:
1. Kikiriki usitniti u blenderu. U široj posudi tunjevinu oceđenu od viška ulja pomešati sa kikirikijem.
2. Dodati tostiran i prohlađen susam, sitno seckane kisele krastavčiće, crvenu papriku i marinirane pečurke. Sve lepo sjediniti da se sastojci ravnomerno rasporede.
3. Potom u smesu dodati obaren i oceđ en kukuruz šećerac, origano, biber, seckani peršun i so.
4. Sipati i posni majonez, pa sve promešati.
5. Salatu služiti ohla đenu i ukrašenu po želji.
Izvor: ARHIVA, N.V.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar