ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

Meksička musaka…Ova musaka osvaja svojim mirisom



Sastojci 4 osobe
2 režnjića češnjaka
4-5 crvene paprike veće
1/2 žute paprike
1/2 zelene paprike
3 tikvice
malo maslinovog ulja+ putra
1 konzerva kukuruza šećerca (što više to
bolje)
1-2 vrečice mješavin mexičkih začina – burito
ili fajita
1-2 dcl vode po preporuci na vrećici
začina
0,5 kg sira gaude naribanog
paket većih tortilja
chily prah
1-2 komada cijelog pilećeg filea




Priprema
1. Na mješavini putra i maslinovog ulja podinstati štapićasto narezani pileći file
2. Dodati sitno narezane paprike
3. Kad se malo podinstaju dodati češnjak, kukuruz
4. Dodati začin i podliti vodom po uputi
5. Dodati nasjeckanih tikvica na malo veće kockice nego za francusku salatu(njih zadnje
jer su najbrže gotove), dodati još čilija i soli po ukusu
6. prodinstati dok su tkvice na pola mekane 3-5 minuta (ako treba još malo vodom podliti
da bude dosta tekuće da bi se tortilje mogle omekšati i natopiti dovoljno)
7. U vatrostalnoj zdjeli dno malo nauljiti i slagati red tortilja, red dinstanog povrća, red
naribanog gaude i to ponavljati dok ima mase i na kraju dođe red tortilja koje se ipak
malo sa ovim sokom prekriju da se ne zasuše kod pečenja
8. Što više sira se nariba to bolje
9. Također što više kukuruza to bolje
10.musaka se stavi peći vruću pećnicu 30-35 minuta
Ovako je radi kristina1
Posluživanje
Ovo jelo ja dosta zaljutim ,jer tako obožavam. Nadam se da imate gdje kupiti te mexičke
začine, ako ne pročitala sam na njima da su smjesa origana,luka, kumina, ljute paprike
mljevene i to sve u prahu. Zamrzavala sam ga gotovog pa se onda samo odmrzne i ugrije u
pećnici. Preporučam za ovo jelo gotove tortilje, snjima je isprobano super. Danas sam prvi
put radila domaće pa se ne ponašaju tako dobro kao gotove. Dok ne otkrijem zašto molim
upotrebite gotove.

www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar