ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Suhe punjene paprike


Sastojci 
20 suhih paprika
500-600 gr svinjskog mljevenog mesa
cca 300 gr polu kuhane riže
0,5 l domaćeg kuhanog paradajza
1 glavica većeg crvenog luka
1 žica Vegeta
1 žlica Vegeta Maestro crni papar mljeveni
1 žlica Slatka paprika mljevena Podravka
1 mala žlica Ljuta paprika mljevena Podravka
1 mala žlica Peršin suhi Podravka
1 žlica domaće svinjske masti ili ulja
voda
suho meso ili dimljena domaća slanina
Priprema
1.
Pol litre paradajza prelite sa pola litre vode.

Ubacite suho meso ili slanine. Te stavite da se kuha minimum sat vremena kako bi suho meso omekšalo.

P.S. možete staviti malo cimeta i mažurana, ako imate

Vrelom vodom prelite suhe paprike i ostavite da stoje u vodi do punjenja.
Rižu skuhajte na pola.

4.
Mljeveno meso izdinstajte i kad je meso pečeno dodajte sve navedene sastojke. Te po ukusu dodjte dodatno bibera, vegete, mljevene paprike i sl.

Paprike vadite iz vode, ocijedite te punite pripremljenom smjesom
Paprike lagano slažite u lonac sa paradajz juhom i kuhajte sat vremena.
Ukoliko Vam slanina "pusti" puno masti, izbacite ju :)

Posluživanje
Ukusne su sa kiselim vrhnjem.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar