srijeda, 7. veljače 2018.

Svinjetina sa zalfijom


Sastojci
500-700 gr svjezeg svinjskog vrat
1 glavica bijelog luka
4-5 listova svjeze zalfije
1 kasika vagete
vruca voda po potrebi
4-5 kasika maslinovog ulja
pire krompir / rezanci od bundeve
Priprema
1.
Svinjski vrat narezati na snicle i uvaljati ih u brasno.Svaku proprziti na malo ulja da porumeni.Stavlajti po tri u serpi sa malo ulja i tako redom dok svaka ne dobije malo boje.Vaditi ih na tanjiru.



U serpi ili tiganju gdje su se snicle przile dodati glavicu bijelog nasjeckanog luka.Malo proprziti dok pusti miris.Zatim staviti snicle u luku i dodati listove sjeze zalfije.Polako dodavati vruce vode , dok ne prekrije meso.Dodati 1 kasiku vagete.Ostaviti da se krckaju na tihoj vatri sat vremena ili dok meso nije gotovo.

Mogu se pripremiti i u elektricnom ekspres loncu.

1.
.

Posluživanje
Kada je meso gotovo i voda isparila ,mozete ih servirati uz pire krompir ili rezance.

Ukoliko volite gusci sos,mozete ga zgusnuti sa malo brasna rastvorenog u malo hladne
vode
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar