četvrtak, 8. veljače 2018.

talijanska biskvitna rolada


Sastojci 
žuti biskvit
3 cijela jaja
5 žlica Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
5 žlica suncokretova ulja
5 žlica mlijeka
5 žlica Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Pudinga vanilin Dolcela-40g.
1/2 vrećice Praška za pecivo Docela
smeđi biskvit
3 cijela jaja
5 žlica Šećera ( kristal)
1 Vanilin šećer Dolcela
5 žlica suncokretova ulja
5 žlica mlijeka
5 žlica Glatkog brašna Podravka
1 vrećica Puding čokolada Dolcela
1/2 vrećice Praška za pecivo Docela
za nadjev-punjenje
600ml. mlijeka
2 vrećice pudinga nugat lješnjak
6-7 žlica Šećera ( kristal) ili po ukusu
za dekoraciju
400ml. istučenog vrhnja za šlag
1 vrećica kremfix-a za šlag
par žlica šećera u prahu ili po ukusu
Priprema
1.
za žuti biskvit



pjenasto miksajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte lagano,ulje i mlijeko,brašno,puding od vanilije i prašak za pecivo pomiješajte skupa,pa spojite sa  prethodno umućenom smjesom.

pleh za pečenje obložite papirom za pečenje,ulijte žutu biskvitnu smjesu i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,20 minuta.topli bisvit izrežite na kockice i ostavite sa strane do upotrebe.

2.
za smeđi biskvit



pjenasto miksajte cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom,dodajte lagano ulje i mlijeko,brašno,puding od čokolade,prašak za pecivo,pomiješajte skupa,pa spojite sa prethodno umućenom smjesom,

pleh za pečenje obložite papirom za pečenje,ulijte smeđu biskvitnu smjesu,i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva,20 minuta.topli biskvit izrežite na kockice i ostavite sa strane do upotrebe.

3.
za nadjev-punjenje



skuhajte pudinge okusa nugat-lješnjak prema uputstvu na vrećici i lagano prohladite.pa pola prohlađenog pudinga dodajte u žute biskvitne kockice,a drugu polovicu u smeđe biskvitne kockice,izmiješajte.

 vatrostalni duguljasti kalup-obložite prozirnom folijom i stavite smeđi,pa žuti biskvit,ohladite 1 sat u frižideru-
prebacite na tanjur za posluživanje odstranite prozirnu foliju i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
Posluživanje
Ostavite roladu preko noći u frižider da se dobro ohladi i stisne i drugi dan režite na željene oblike,možete je prije posluživanja dodatno ukrasiti sa čokoladnim keksićima,grubo ribanom čokoladom,orašastim plodovima, čokoladnim mrvicama i sl. sve po vašoj želji i ukusu ili trenutnoj kulinarskoj inspiraciji;)  uživajte!
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar