srijeda, 7. veljače 2018.

SMANJITE TRBUH I IMAJTE RAVAN STOMAK POMOĆU ĐUMBIRA


Đumbir je povezan sa brojnim zdravstvenim prednostima uljučujući i to kako se riješiti gojaznosti i doći do ravnog trbuha 🙂 Vježbanje i dijeta zasigurno imaju ulogu u mršavljenju i zdravoj ishrani đumbir takođe je veoma koristan alat za to. Prednosti ovog začina nas iznenađuju svakodnevno. Prema istraživanjima đumbir osim što je dobar kao aroma za hranu podstiče i promovira digestivno zdravlje a o tome ćemo pisati u nastavku 🙂

ANTI UPALNO DJELOVANJE Anti upalni agensi koji se nalaze u đumbiru pomaže u smanjenju oteklina i bolovima u zglobovima. Kako ovo pomaže u mršavljenju? Korijen đumbira pomaže krvne sudove u riješavanju upala a to zapravo širi krvne sudove i povećava protok krvi kroz cijelo tijelo. Rezultat toga je da se povećava temperatura vašeg tijela i time pomaže da se spali više nakupljenih masti 🙂

ZDRAVA PROBAVA Đumbir pomaže u promovisanju zdrave probave što dovodi do manje prejedanja nadutosti i drugih problema u želucu. Ovo je povezano takođe i sa smanjivanju holesterola i stabilizaciji šećera u krvi što može pomoći u smanjivanju apetita. Čaša tople vode sa đumbirom prije obroka pomoći će u procesu varenja .

POVEĆAVA ENERGIJU Đumbir stimulira tijelo slično kao kofein, jednostavno koristite dnevno 4grama đumbira i na taj način ćete povećati energiju. Povećanjem energije možete da više viježbate i tako spalite masti i aktivirate mišiće. Međutim ako ste trudni ne bi smijeli koristiti više od 1 gram dnevno.

SNIŽAVA HOLESTEROL Visok holesterol je generalno pojava kod debljanja ili gojaznosti, đumbir može pomoći u smanjenju nivoa holesterola. To će pomoći da zaštitite svoje tijelo od visokog holesterola i tako ćete izbjeći zdravstvene probleme kao što su bolesti srca koje uzrokuje holesterol.

SMANJENJE KORTIZOLA Visok nivo kortizola može povećati masnoće oko trbuha i na taj način promovisati debljanje. Kortizol je steroidni hormon koji se koristi za regulaciju energije u organizmu, visok nivo stresa može izazvati preveliku proizvodnju kortizola u organizmu što izaziva i više masti. Komponente koje posjeduje đumbir mogu pomoći u smanjenju kortizola, samim tim tijelo neće povećavati ni masti.

PODJELITE ČLANAK SA PORODICOM I PRIJATELJIMA


Izvor: kuhunjica.info

Nema komentara:

Objavi komentar