srijeda, 7. veljače 2018.

Crvenkapica


Sastojci
Biskvit:
4 jaja
2 dl šećera
2 dl jogurta
1 dl mlijeka
4 dl ošrog brašna
1 pecilni prašak
1 žlica gorkog kakaa
1 Kompot od višanja Podravka (680 g)
Krema:
500 g svježeg posnog sira
7 žlica šećera
3 vanilin šećera
2 dl slatkog vrhnja
Preljev:
1 preljev za torte
sok iz kompota od višanja
voda
Priprema
1.
Jaja dobro umutimo sa šećerom, dodamo im jogurt i mlijeko. Brašno i pecilni prašak promiješamo i lagano ga dodajemo malo pomalo u smjesu sa jajima.Biskvit podijelimo na dva jednaka dijela te u jedan dio dodamo 1 žlicu gorkog kakaa.

2.
Žuti biskvit staviti peći u kalup za torte promjera 28 cm kojem smo prethodno dno obložili papirom za pečenje, a stranicu premazali sa maslacem. Peći ga 10 minuta u zagrijanoj pećnici na 200 C.
Na žuti biskvit staviti ocijeđene višnje iz kompota i prekriti ih smeđim biskvitom. Peći još 15 - 20 minuta (provjerite čačkalicom da li je biskvit pečen).

3.
Za kremu dobro izraditi sir, šećer i vanilin šećer da dobijete kremastu strukturu i umiješati tučeno slatko vrhnje.
Kremu staviti na ohlađeni biskvit.

4.
Preljev napraviti prema uputi na vrećici koristeći sok iz kompota i vodu po potrebi te preliti odozgo po kolaču.

5.
Staviti u hladnjak preko noći.
Kolač možete raditi i u pravokutnoj tepsiji.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar