petak, 9. veljače 2018.

Pizza s voćem


Sastojci 
Za tijesto:
1 pakiranje Mješavine za tijesto za pizzu Podravka (400 g)
1 vrećica Kvasca instant Dolcela
200-250 ml mlake vode
Za nadjev:
200 g Džema marelica Podravka
50 ml vode
2-3 žlice limunova soka
1 mango
100 g kivija
300 g jabuka
200 g ananasa iz Kompota light Podravka
1 žlica smeđeg šećera
Priprema
1.
Mješavinu tijesta za pizzu izmiješajte s instant-kvascem i postupno dolijevajući mlaku vodu umijesite mekano i glatko tijesto. Tijesto ostavite neka stoji 25-30 minuta na toplom mjestu.
2.
U međuvremenu pripremite nadjev. Mango, jabuke i kivi ogulite, narežite na kockice, pospite smeđim šećerom te poprskajte limunovim sokom. Dodajte ocijeđeni, narezani ananas iz kompota i sve dobro izmiješajte.
3.
Tijesto razvaljajte i stavite na namašćeni lim (vel. 35×40 cm). Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C oko 15 minuta.
4.
Džem pomiješajte s vodom i kratko zagrijte. Tijesto premažite sa ¾ količine džema, po njemu rasporedite pripremljeni voćni nadjev, pa ga prelijte ostatkom džema. Vratite u pećnicu i pecite još pet minuta.
Posluživanje
Pečenu pizzu malo ohladite, a zatim narežite i poslužite.

Savjet
U topli džem možete umiješati i sok od 1 naranče.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar