četvrtak, 8. veljače 2018.

Koko coko bez brasna


Sastojci 
2 kom jaja
65 g (1 paket) instant zobene pahuljice cokolada (moze i 1 zlica kakaa te tri zlice zobenih pahuljica)
10 zlica Kokos brašna Dolcela
1 zlica Gussnel Dolcela (gustin)
aroma cokolade ili kakao
2 kom tekući jogurt
250 g svjezi posni sir
4 zlice zobene pahuljice
300 ml mlijeka
po zelji stevia ili secer
Priprema
1.
Od bjelanjaka napravit snijeg. Pomijesajte zobene, instant zobene, 6 zlica kokos brasna, zutanjke, sri, jogurt,  aromu ili kakao, steviu ili secer (ja sam dodala 30 grama stevije). U to smjesu rucno dodajte snijeg. Izlijte u protvan oblozen papirom za pecenje te pecite 45 min na 200 stupnjeva.

2.
Skuhajte 250 ml mlijeka. U 50 ml razmutite gustin, ostatak kokosa te steviu ili secer ( ja sam koristila 20 grama stevije). Dodajte u skuhano mlijeko te kuhajte 5 min uz mijesanje. Kremu naspite na peceni kolac te pecite jos 10 min na 200 stupnjeva.

3.
Dobar tek!
Posluživanje
Kolac dobro ohladiti. Po zelji posuti kokosom, cokoladom, bademima itd.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar