petak, 9. veljače 2018.

Voćni kolač


Sastojci
Za biskvit:
4 jaja
70 g šećera
1 Limun šećer Dolcela
2 žlice vode
50 g Pšenično glatko brašno Podravka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela
Za kremu:
500 ml mlijeka
1 Krema za kolače vanilija Dolcela
80 g maslaca
Za dekoraciju:
400 g bobičastog voća (jagode, maline, borovnice)
1 Preljev za torte Dolcela
40 g šećera
150 ml vode
100 ml voćnog soka
Priprema
1.
Jaja, šećer i limun šećer izmiješajte da dobijete pjenastu smjesu, dodajte vodu, a zatim lagano umiješajte brašno pomiješano s praškom za pecivo.
2.
Izlijte u namašćen i pobrašnjen lim za pečenje (30 x 18 cm). Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180° C.
3.
U posudu ulijte 500 ml hladnog mlijeka, dodajte sadržaj vrećice Mješavina za kreme i torte i miksajte 3 minute. Na kraju umješajte razrađeni maslac.
4.
Pripremljenu kremu nanesite na ohlađeni biskvit i po njoj rasporedite voće. Preljev za torte pripremite prema uputi na pakiranju pa ga prelijte preko voća.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite prema želji i poslužite sa Šlagom 5+ Dolcela.

Savjet
Umjesto bobičastog voća možete upotrijebiti drugo voće iz kompota ili sezonsko voće.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar