četvrtak, 8. veljače 2018.

Gratinirani karfiol sa suncokretom


Sastojci
1 srednja glavica karfiola
po ukusu soli
100 ml mleka
2 jajeta
1 kašika putera
1 do 2 kašike prezli
150 ml kisele pavlake
3 kašike pečenog suncokreta
1 pakovanje sendvič tost sira /rendanog kačkavalja
Priprema
1.


Karfiol očistiti, razdvojiti na cvetove, oprati i staviti u širu šerpu da se kuva. Kada voda proključa, procediti, naliti novom toplom vodom da prekrije karfiol, sipati 1 dl mleka, posoliti po ukusu i kuvati oko 15 minuta vodeći računa da ne pokipi.
Skuvan karfiol procediti i blago izgnječiti viljuškom.

Vatrostalnu činiju premazati puterom, posuti prezlom, staviti deo karfiola, preko pečeni suncokret, pa opet karfiol.

Umutiti jaja sa pavlakom, posoliti i preliti preko karfiola. Viljuškom probosti na više mesta kako bi se preliv rasporedio po celoj smesi.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni C 20 do 30 minuta.

Desetak minuta pred kraj pečenja staviti sir da se zapeče.

Posluživanje
Poslužiti toplo.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar