ponedjeljak, 5. veljače 2018.
PILETINA U ZAČINIMA
Sastojci
1 koka izrezana na komade (sa ili bez kožice)
2 veće glavice crvenog luka
1 žlica đumbira
1 žličica bijelog papra
1/2 žličice crnog papra
1 mala žličica cimeta
Po 1 čajna žličica šafrana i kurkume
1 1/2 žličica soli
0,5dcl malinovog ulja
5gr Maslaca
Suhi bosiljak i mediteranska mješavina Podravka
Priprema
1.
Sve sastojke pomiješamo u velikoj posudi-loncu, ako imate sa težim dnom ili gusanoj posudi. Pokrijemo poklopcem i kuhamo na srednjoj vatri uz povremeno miješanje oko 1 sat. Kada se kosti sa piletinu izvlače jelo je gotovo. Vodu ne dodajemo, ali pazimo da jelo ne zagori, onda tek tada dodamo malo vode, jer na kraju ne smije biti nimalo tečnosti već samo fini gusti saft. Pred kraj sami odate malo cimeta ili chilija, kako tko voli.
2.
Piletinu izvadimo na tanjur, prelijemo saftom u kojoj se kuhala.
Posluživanje
Izvrsno prija svaka salatu uz ovo jelo, a ja najviše volim zelenu salatu sa mladim lukom, vi po želji :)
coolinarika.com
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar