ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Zapecena piletina


Sastojci
1 manji luk
400 g piletine
300 g gljiva
malo maslinovog ulja
zacini (so, biber, ljuta paprika, ruzmarin u prahu i svjezi)
3 kore za pitu
besamel (oko 400 g)
povrce za ukrasavanje (optional)
Priprema
1.
Na malo maslinovog ulja, proprzite luk dok ne pozuti, dolivajuci malo po malo vode po potrebi. Dodajte grancicu ruzmarina i piletinu nasjecenu na kocke, pa dinstajte dok meso ne promijeni boju, i onda dodajte gljive i dinstajte dok ne bude onako da mu malo fali da bude gotovo, i zacinite po potrebi ljutom paprikom, soli i biberom i ruzmarinom u prahu. U kalup namazan uljem stavite tri kore za pitu, uspite piletinu (samo izvadite grancicu ruzmarina), prelijte besamelom i zapecite. Po zelji ukrasite ruzmarinom i povrcem.
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar