ponedjeljak, 5. veljače 2018.

Jafa kocke


Sastojci
Kora
5 jaja
8 kasika secera
8 kasika brasna
4 kasike ulja
4 kasike hladne vode
1/2 Praška za pecivo Dolcela
1 kasike kakao
Fil
750 ml mlijeka
7,5 kasika gustina
250g secerra u prahu
250g margarina
2 reda cokolade
Vanilin šećera Dolcela
2 kutije jafa keksa
Glazura
100g cokolade
100g margarina
1 kasika ulja
Priprema
1.
Za koru pjenasto umutiti jajs sa secerom i vodom.Postepeno dodavati ulje i brasno pomjesano sa praskom za pecivo .Odvoji5i polovinu tijesta u jedan i u jedan dio dodati kakao.Ispeci dvije kore posebno.

2.
Za fil u 250 ml mlijeka umijesati gustin pa ukuhati u ostatku mlijeka.U ohladjeno dodati secer u prahu i margarin,te sve izmijesati mikserom.Kremu podijeliti na dva dijela,u jedan dio dodati vanilin secer,a u drugi rastopljenu cokoladu.

3.
Za glazuru cokoladu i margarin otipiti na pari i umijesati ulje.Toplo preliti preko kolaca.Smedju koru premazati bijelom kremom.Jafa keks umakati u rum razrijedjen s malo vode i stavljati na bijelu kremujedan keks do drugog,tako da je cokoladni dio okrenut prema dole.

4.
Sve premazati cokoladnom kremom i poklopiti bijelom korom.Cijeli kolac premazati cokoladnom glazurom
coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar